Az Oroszlányi Művelődési Központ dísztermében 500 csillogó szempár, rokonok és családtagok figyelték izgatottan a fellépőket. Az est díszvendégei a 70-es évek profi akrobatikus Rock & Roll Világbajnokság 5. helyezettjei, a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntársastánc tanszakának oktatói Késmárki Kálmán és felesége (Késmárki Csöpi) voltak.

Az idén második alkalommal megrendezett évadzárón 60 táncos mutatta be az elmúlt évek alatt szerzett tudását. A táncokat a FreeDanceHall Tánc-Centrum oktatói, Farkas Monika és Szabó Péter, valamint Szilvássy Balázs koreografálta.

– Az első próbánkat február 28-án tartottuk, eleinte csak heti két alkalommal, ám a fellépés közeledtével egyre gyakrabban találkoztunk – meséli Farkas Monika, a tánciskola vezetője. Arra a kérdésre, hogy nőtt-e a feszültség a növendékekben az idő teltével, a Magyar Táncművészeti Főiskola Diplomás táncpedagógusa megnyugtató mosollyal az arcán elmondta, a próbák és általában az órák is családias hangulatban, baráti légkörben, kötetlenül telnek.

– Bár, megmondom őszintén, még ha ilyenkor nem is látszik, de azért jómagam is izgulok- folytatja a Testnevelési Egyetem diplomás versenytánc szakedzője. – Hiába táncolok 30 éve, én most is azt mondom, hogy fellépés előtt kell a drukk, hogy az ember teljesíteni tudjon. Nagyon nagy szerencsém van, mert a családom és a barátaim a segítségemre vannak a munkámban és támogatnak az élet minden területén, éppen ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak testvéremnek, Farkas Bencének, édesapámnak Farkas Lászlónak, és férjemnek, Frank Ferencnek, akik a díszlet elkészítésében segédkeztek, valamint Szászi Andreának, aki a csodálatos ruhákat tervezte és készítette.

Farkas Monika gyermekkori álma vált valóra, amikor 2008 szeptemberében megnyitotta kapuit a FreeDanceHall Tánc-Centrum, ahol tánctanár kollegáival együtt közösen oktatják a jelentkezőket.

Szabó Péter diplomás táncpedagógus, az 1990-es év Tíztánc Ifjúsági Magyar Bajnoka, Hobby Rock and Roll Magyar Bajnoki II. helyezettje mellett Szilvássy Balázs, a Madách Musical Stúdió moderntánc tanára, koreográfus-rendező, artjazz és hiphop stílusban tanít; Csiszár Anita pilatest és modern-jazztáncot; Ács János és Ácsné Tremmel Zsófia salsát és bachatát oktat. A jövőben szeretnék bővíteni repertoárjukat a zumba fitnesztánccal, ami nyolc táncstílust sűrít egybe, amelyben a merengue, a salsa, a regetton, a cumbia, a calypso, a hip-hop, de még a rock és a swing elemi is előkerülnek. A gyermekek számára is szeretnének újdonsággal előrukkolni, ezért tervezik mazsorett-tanfolyamok indítását.

– Nem akarunk „versenyistálló” lenni, hobbi jellegű oktatás folyik az iskolában, de azért szép számmal akadnak olyan párok, akik kiemelkedő helyezéseket érnek el különböző Hobby tánciskolás versenyeken – teszi hozzá Farkas Monika, kétszeres Senior Latin Magyar Bajnok.

Az iskola már több mint száz növendéket számlál, 10 évestől a majd’ 60 évesig, egyedülállótól a családokig. Gróf Judit (40) és férje Holczhacker József (43) már 4,5 fél éve táncolnak, hobby Standard Senior II. helyezettek. Lányaik a latin táncokban jeleskednek, kettejük közül a kisebbik első helyezett lett, és azt tervezi, hogy megpróbálja a Magyar Táncművészeti Főiskolára való bejutást. Janega Attila (45) és felesége pedig a Hobby Senior Latin II., és Standard IV. helyezettek.

Antal Julianna (52) hat éve hódol ennek a szenvedélynek, de gyermekkora óta a tánc, azon belül is a jazz szerelmese. Sándor Lajos (45) 1983-90 között versenytáncos volt, párjával Rácz Gabriellával (45) másfél éve táncolnak együtt. Nekik a mindennapi munka mellett kikapcsolódást jelent a tánc, ami egyben fiatalít is.

A rendezvény fődíját az Androméda Travel Utazási Iroda, egy négy személyes görögországi utat ajánlott fel. Továbbá támogató volt a Reform Régió Egészségnevelő Egyesület.

Az estről készült DVD hamarosan megvásárolható a FreeDanceHall Tánc-Centrumban (Kék Forrás Üzletház, Tatabánya, Teleki László utca 11., OMV benzinkút mögött) .

A FreeDanceHall Tánc-Centrum fellépőivel legközelebb a tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon találkozhatnak az érdeklődők június 26-án 12.30-tól a várudvari színpadon.

Ha valaki pedig ezek után kedvet kapott, hogy néhány tánclépést megtanuljon, sok szeretettel várják a nyári intenzív tánckurzusokon vagy a szeptemberben induló tanfolyamokon!

Bővebb információt a www.freedancehall.hu weboldalon találhatnak.