Több mint ezer program, 52 országból érkező fellépők, környezettudatos megoldások, új helyszínek, parádés látvány és felülmúlhatatlan zenei felhozatal: 25 éves a Sziget!

Már senki sem lepődik meg azon, hogy az idei fesztivál programjában remek, a világ minden szegletéből érkező előadókat találunk: Pink, Bad Religion, Goran Bregovic, Kasabian, Interpol, PJ Harvey, Wiz Khalifa, Chainsmokers, Jamie Cullum, Kensington, Tamikrest, DJ Shadow, GusGus, Klezmatics és még csak el sem kezdtük igazán a nagy nevek felsorolását.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik főként a nem zenei programokért váltanak jegyet a Szigetre! Sokak örömére a Cirque du Sziget sátra ezer férőhelyesre bővül: fellép a spanyol Compania Vavel Circus, a kanadai Machine de Cirque, de itt tekinthetjük majd meg a Baross Imre Artistaképző tanulóinak műsorát is. A Nagy Utcaszínház programjáról a francia Collectif Arbuste társulat és az argentin–spanyol Aerial Jockey Strada gondoskodik majd.

A látvány idén is szemkápráztatónak ígérkezik: több száz installáció, szobor és különféle építmény pályaműve érkezett be szerte a világból az Art of Freedom nemzetközi pályázatra.

A fesztivál a zöld megoldások terén is évről évre magasabbra teszi a lécet: tavaly az összegyűjtött hulladékok 35 százalékát újrahasznosították, idén pedig már öt recycling centerben lehet hulladékokat ajándékokra cserélni. Emellett azt tervezik a szervezők, hogy a Sziget vízhasználatának jelentős részét nem ivóvízből, hanem a Duna vizéből oldják majd meg.