Hirdetés

A vendéglátó egységeket megtizedelő járvány dacára pezseg a Széll Kálmán tér és környéke. A Fény utcai piacon nyitott újra a Hold utcai vásárcsarnok legendás rántotthúsozója, a Buja Disznó(k), a téren pedig három új egység tárta ki kapuit, köztük a remek gasztrokocsma, a Moxva kert.

A beltér hangulatos, van néhány asztaluk a téren is, mi inkább a nyugodtabb, csendesebb belső udvart választottuk. Bár vannak kiemelkedő boraik és pálinkáik is, a fő profil a csúcsminőségű sör, nagyiparival egyáltalán nem foglalkoznak. Hat főzet van csapon, további 27 palackban a legjobbaktól összeválogatva. A fél évtizede vagy még régebben bejáratott nagy nevek (Mad Scientist, Rothbeer, Balkezes) mellett találunk újabbakat is, mint a lassacskán már ugyancsak klasszikussá váló Fehér Nyúl vagy a nemrég felkapott martonvásári Vandál.

Az állandó ételkínálatot a sörökre szabták. Van többek között hermelin, rillette, velős pirítós, Ozsvárt Gábor-féle kolbászválogatás, ropogós csülök, és még sorolhatnám. Társam élt e kedvező heti menüajánlattal, melynek keretében 1790 forintért adtak egy enyhén túlsózott, de egyébként jól sikerült csontlevest, markánsan savanyított kreatív cukkinifőzeléket gesztenyés pulykaroláddal, mellé pedig egy pohár sört. Jómagam a haltepertő (2150 Ft) mellett döntöttem; kiválónak bizonyult, remek marinált retket és lila hagymát is kaptam hozzá a fokhagymás majonézen kívül. Az étkezés végére eleve csomagba kértük a császármorzsát (1290 Ft), ami negyedelt vastag palacsintára emlékeztetett, a tésztája persze smarniszerű volt, és kétféle jóízű lekvárt adtak mellé. New England stílusú IPA söröket ittunk mindehhez a menühöz tartozó Primator Pilsen kívül.

Összességében meggyőző élmény volt a Moxva kert, nem csak sörrajongóknak ajánlott.

Korábban írtuk