Több mint egy éves piackutatás, elemzés és stratégiai tervezés előzte meg azt a kiválasztási folyamatot, amelynek eredményeként az olasz magánszemélyek által alapított befektetői társaság, az Ice Holding SpA. a divatipart, Magyarországot és Tóth Bori t választotta. Az olasz cég fő profilja a nehézipar, de az elmúlt években erőteljes profilbővítésbe kezdtek, így ma már portfóliójukba tartozik az ingatlan, a nemzetközi kereskedelem és mostantól a divatipar is. Az Ice Holding SpA éves árbevétele eléri a 800 millió eurót. A magyarországi befektetés tervezése során az Alfa-Con Tanácsadó Iroda segítette az olasz cég munkáját.

Dr. Becser Balázs, az Alfa-Con Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Körülbelül másfél évvel ezelőtt merült fel egy magyarországi beruházás ötlete. A pénzügyi befektetők olyan erős, piaci potenciállal rendelkező hosszú távon jól jövedelmező befektetési terültet kerestek, amely magában rejti a progresszív nemzetközi növekedés lehetőségét is, de semmiképp sem szerettek volna beszállni egy már ismert és működő vállalkozásba. Az Alfa-Con Kft. végezte a piackutatást és 2008-ban több üzletág lehetőségeit mérlegelve a honi divatipar fejlesztése mellett döntöttek.”

A tanácsadó elmondása szerint a rendkívül hosszú kiválasztási folyamat eredményeként az olaszok, a tehetséges magyar tervező, Tóth Bori mellett tették le a voksukat. A pénzügyi befektetés célja egy olyan, jellegzetesen magyar márka kialakítása, amely széles termékskálájával, piac- és vevőorientált attitűdjével, folyamatosan terjeszkedő üzletpolitikájával a hazai után, a nemzetközi piacon bolthálózat kiépítésével kíván megjelenni.

Dr. Becser Balázs szerint a beruházás lehetővé teszi a hazai divat jobb integrálását az ipari értékláncba. A fogyasztókra szabott termékszerkezet, a minőségi kereskedelmi gyakorlat és a jobb menedzselés hozzájárulnak a belső versenyképesség erősödéséhez.

A befektetés mértékéről a szakember annyit árult el, hogy a kezdeti szakaszban 100 milliós nagyságrendű összegről van szó.

Tóth Bori őszi-téli business-look kollekciója és októberben, az Opera tőszomszédságában, a Hajós utcában nyíló üzlete már az olaszok tőkebefektetésének köszönhető.