Bolyki György fesztiváligazgató elmondása szerint a rendezvénynek kirobbanó sikere volt, hiszen hiánypótló szerepet töltött be mind a régióban, mind pedig a hazai fesztiválok között. A világszínvonalú klasszikus zenei koncertek zsúfolt nézőterek előtt zajlottak, amihez 18-19-20-án a Bartók Rádió jóvoltából újabb mintegy 20 millió hallgató csatlakozott Európa több tucat országában. Több kritikus szerint az új rendezvény rögtön a legmagasabb színvonalú hazai klasszikus zenei fesztiválként mutatkozott be.

Az igazgató szerint a szervezés gyermekbetegségeit jövőre kinövik, így a 2011-es fesztivál reményeik szerint már hibátlanul fog lezajlani.

Kokas Katalin, művészeti vezető a jövő évi program tekintetében elárulta, hogy többek között már megkeresték Perényi Miklóst, Kocsis Zoltánt és Frankl Pétert, akik el is fogadták a felkérést. Folynak a tárgyalások többek között Yo-Yo Ma-val és Emmanuel Pahuddel is, akik részéről remélhetőleg pozitív válasz érkezik. A művészi koncepció – hasonlóan az ideihez – az élvezetes előadásokra épül, melyekre biztosíték a Kokas Katalin–Kelemen Barnabás házaspár egész világra kiterjedő ismeretségi köréből származó fiatal tehetségek felsorakoztatása.

A fesztivál társprogramjai – a hat ősbemutató, Kulka János koncertjei és a Jam Session Találkozó – több, mint 3000 érdeklődőt vonzottak az egy hét leforgása alatt. Akik Charlie-val, Somló Tamással vagy akár Falusi Mariannal énekeltek együtt, egy életre szóló emléket szerezhettek.