A Jobbik Magyarországért Mozgalom évek óta folytatja keresztállítási misszióját. Advent idején állítják fel egyszerű fakeresztjeiket, melyek vízkeresztig hirdetik Krisztus Urunk dicsőségét. Céljuk nem titkolt: a botlás kövei kívánnak lenni a karácsony idején mesterségesen túlpörgetett ember számára. Küldetésük célja a rohanó embert megállítani és elmélkedésre – gondolkodásra – indítani a karácsony valódi értelméről a fakereszt tövében. Krisztus Urunk születésének misztériumát a pénz ünnepévé kívánják zülleszteni láthatatlan kezek. Ezen folyamat elleni tiltakozásként állítja a kereszteket a Jobbik, mint óriás felkiáltójeleket szerte a hazánkban.

A központi keresztállító ünnepséget 2007. december 2-án – advent első vasárnapján – tartják a Batthyányi Örökmécses szomszédságában, ahol a keresztény felekezetek képviselői mellett a Jobbik részéről Murányi Levente, ’56-os elítélt mond beszédet.

Találkozó 14.45-kor a Podmaniczky téren (Arany János utcai metró megálló), ahonnan a Magyar Gárda tagjaival együtt veszik vállukra megszületendő megváltónk szent keresztjét és kísérik új helyére, ahol hirdetni fogja: megszületett a Megfeszített!