Káprázatos kültéri fotókiállítás-sorozatra készül Máté Bence. A „láthatatlan madárfotós” néven ismert természetfotós világsztár – akivel nemrégiben a Demokrata is készített interjút, ami ide kattintva olvasható – gigantikus méretű, ultramodern paravánokon, nyolc különleges helyszínen csempészi be a jelenkor természeti csodáit a városi forgatagba. Az érdeklődők 333 négyzetméter üvegfelületen 623 olyan fotót csodálhatnak meg, amelyek több száz nemzetközi versenyen öregbítették már Magyarország hírnevét. A képeket egy speciális, LED-fényekkel hátulról megvilágított technika teszi majd még izgalmasabbá. Külön paravánt állítanak a szalakótáknak, a búbosbankáknak, ürgéknek, rókáknak és a magyar természetvédelem címermadarának, a nagy kócsagnak is.

Máté Bence, akinek szinte a világ minden természetfotósa ismeri a nevét, most a magyarországi vadvilág népszerűsítését tűzte ki célul: a kiállítás farvizén induló Fajbook.hu versennyel szeretné felkelteni az emberek érdeklődését lakóhelyük élővilágának megismerésére. Több mint 40 ezer vadon élő állatfajunk közül tíz kategóriában összesen hétszáz gyűjthető össze ebbe az értékes nyereményekkel járó, XXI. századi Lutra albumba.

Tanulságos történeteit minden helyszínen, egy stand-up humorista előadásába csomagolva meséli el a láthatatlan madárfotós, ami felhőtlen szórakozást nyújt az egész család számára. A páratlan kiállításturné 2019. március 12-én debütál Budapesten, ezután egy-egy hónapot tölt majd el Debrecenben, Székesfehérváron, Egerben, Keszthelyen, Szegeden, Győrben és Miskolcon.

A kiállítások látogatása ingyenes. 

Házigazdák:

Budapest, Szent István tér, március 13 – 31.

Debrecen, Kossuth tér, április 4 – 28. 

Gödöllő, Királyi kastély, május 3 – 10. 

Eger (szervezés alatt), június 13. – július 7. 

Keszthely, Festetics kastély, július 11. – augusztus 4. 

Szeged, Kárász utca, augusztus 8. – szeptember 8. 

Győr, Széchenyi tér, szeptember 12. – október 6. 

Miskolc, Városház tér, október 10. – november 3.