Hirdetés

A Bartók Béla útnak a Móricz Zsigmond körtértől a Szent Gellért térig tartó szakasza már egy évtizede vibráló része a fővárosnak gasztronómiai szempontból, az utóbbi időben azonban még több izgalmas, igényes hely nyílt. Ezek közé tartozik a Bartók is, ahol, mint az egység neve is mutatja, kínálnak színvonalas reggeliket, hideg és meleg szendvicseket, tojásételeket (beleértve a legendás Egg Benedictet) és az utóbbi időben divatossá vált bowlokat is.

Az italsor érdekessége, hogy nagyipari és kraft minőségű kézműves söröket egyaránt tartanak csapon. Közel két tucat bort mérnek ki decire a legjobb magyar nedűk közül, eleve bizalomgerjesztő, hogy a ház bora a Konyári pince fehér és vörös Fecskéje.

A déli, illetve esti ételkínálat összefogott, lényegre törő: „barfood” a marhapofától a BBQ-oldalason át a székely káposztáig, bowlok és tapasok a fokhagymás-chilis ráktól a sült kecskesajtig. Ebből a sorból kértünk rosé kacsa­mellet gyömbéres körtével, ami salátaágyon érkezett, és kitűnőnek bizonyult, valamint vegyes gombát vaslapon sütve, amihez nagy örömünkre kevertek vargányát is. Ráadásul itt tisztes előételadagot adnak baráti áron a tapas műfajában, nem szimbolikus kóstolómennyiséget. A Káli Kövek pincészet Olaszrizlingjét valamint a Kreinbacher pince Juhfarkját ittuk hozzá, de nem tudtunk ellenállni a csapolt Távoli Galaxisnak sem. Sörben, borban, ételekben is egyediség, személyesség, minőség – ezt nyújtja a Bartók, valóban reggel, délben és este is.