Hirdetés

A Société nevű étterem ismereteim szerint egyedülálló módon egy demóverzióval nyitott a Hold utcai vásárcsarnokban. Ezt 2018 első felében látogattam meg. Annyira jó volt, hogy alig vártam a „tényleges” egység idei megnyitását, ahol a szintet ráadásként még emelték is.
Megkockáztatom, hogy ebédmenü keretében ilyen gyönyörűen kidolgozott, virtuóz, állagokkal, ízekkel és színekkel egyaránt magabiztosan operáló, mindemellett messzemenően harmonikus előételeket sehol nem ettem. Annyira meggyőző volt a nyitás („Répa, retek, mogyoró”, valamint „Vöröstonhal, zeller, gránátalma”), hogy bár elsőre nem kértem főételt, mégiscsak rendeltem egyet, hogy lássam, mit nyújt ez a szakácszseni (Krasznai Norbert, ex-Monk’s bisztró) ebben a műfajban. A sertésszűz vadasan, zsemlegombóccal is kiemelkedő volt, de az előétel katarzisát nem tudta elérni. Közelítette viszont azt a desszertfront két produktuma, a „Panna cotta, rebarbara-eper”, valamint a „Pisztácia, málna, étcsokoládé”: mindkettő műalkotás volt, gyönyörűen tálalt, íz- és állagjátékokban gazdag (Barna Zsanett ex-Onyx).

Végül hadd jelezzem, hogy mindemellett nemcsak a kiszolgálás, de az ár/érték arány is páratlan: 3100 forint volt a három fogás, amiben még egy pohár jó bor is benne foglaltatott. Jómagam ezúttal a vöröset választottam, az etyeki Haraszthy pince remek pinot noirját.