Az együttes forradalmasította a klasszikus társastánc szabályait. Jeleneteikben így szervesen ötvöződnek a néptánc, a sztepp, a jazz, a hagyományos és modern balett, valamint a társastánc elemei. Mindezt változatos, lendületes műsor keretében adják elő, egyik percben szolid bécsi keringőt láthat a néző, majd nem sokkal később diszkóhangulatban találja magát. Mindezt olykor rövid színi jelenetekkel, bohózatokkal fűszerezik, gyönyörű ruháikat pedig minden hölgy szívesen felpróbálná. A ritmusok és a kosztümök változatossága felejthetetlenné teszi a látványt.

Legfrissebb koreográfiáik világirodalmi művekből és ismert zenei darabokból táplálkoznak, mint például a Carmenből, a Pygmalionból, A párizsi Notre Dame-ból és a Szerelmi történetből. A gyerekelőadások keretében többek között a Diótörőt és a Hókirálynőt szokták bemutatni. A művészeknek nem csupán a puszta szórakoztatás a céljuk, hanem irodalmi, történelmi vagy ha éppen úgy tartja kedvük, hétköznapi élményekbe avatnak be bennünket. A tisztán érthető táncjegyek láttán a néző együtt tud élni a darabbal, és a legfiatalabbak is meg tudják érteni mindazt, ami a színpadon végbemegy. A színház nemcsak Szevasztopol város, a fekete-tengeri Krím, hanem egész Ukrajna névjegyeként jelenik meg.

A társulat a 25 éves múltra visszatekintő társastáncegyüttesből, a Victoria sporttánccsoportból nőtt ki, ötven tagja közül többen világbajnokok, valamint nemzetközi díjak büszke tulajdonosai. Művészeti vezetőjüket pedig Ukrajna elnökének rendeletére Ukrajna kiváló művésze címmel tüntették ki. 1999-ben nagy sikerrel szerepeltek a Fantasztikus című programmal a berlini Friedrichstadt Palace-ben, két évvel később Cannes-ban pedig az Orosz Kulturális Évad megnyitóján léptek fel, ugyanis az együttes több alkalommal is szerepelt koncertprogrammal a moszkvai közönség előtt. 2002-ben például Jurij Luzskov moszkvai polgármester személyes meghívására léptek fel a Szakszervezetek Házának Oszlopcsarnokában.

Évente láthatók Kijevben az Ukraina Kultúrpalota színpadán, ahol a Krím és Szevasztopol együttesei adnak számot művészi fejlődésükről. Turnéztak többek között Svájcban, Norvégiában, Belgiumban, Lengyelországban, legutóbb pedig Las Vegas vendégeit kápráztatták el több héten át. Áprilisban – fennállásuk óta először – nálunk, májusban a környező országokban, nyáron pedig már a Közel-Keleten szerepelnek.