A háromnapos rendezvényen többek között koncertek, szimulátor-show és kreatív eszközökkel teli játékpark várja az érdeklődőket – tájékoztatta az MTI-t a fesztivált szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója.

Fotó: infopapa.hu


Fotó: infopapa.hu

Szabadkai Verita elmondta, hogy 28. alkalommal rendezik meg a Játékfesztivált a városban öt fő helyszínen.     

Hozzátette, hogy a játék mellett a cirkusz- és a képzőművészet kerül „reflektorfénybe”: kiállítás nyílik Szűcs Édua karikatúráiból, valamint fellépnek a budapesti Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola tanulói.
    
A szervező elmondta, hogy esténként a zenéé lesz a főszerep, pénteken az Ocho Macho és a Zaporozsec zenekar lép színpadra, valamint fiatal helyi zenészek adnak koncertet. Szombaton este a Wellhello, vasárnap a Vegas Show Band muzsikál – fűzte hozzá. 
    
A Várkertben kézműves alkotóműhely- és kirakodóvásár, játékparkok, helyi- és határon túli együttesek folklórbemutatója, interaktív gyermekműsorok, helyi együttesek és amatőr művészeti csoportok műsora várja az érdeklődőket, a Fő téren ügyességi- és vízi játékok lesznek szombaton és vasárnap délután.     

Vasárnap este fiatal artisták mutatkoznak be a közönségnek a város főterén.
    
A fesztivál kísérőrendezvényeként bélyeg- és makettkiállítást, nemzetközi ifjúsági sporttalálkozót és gyalogtúrát szerveznek, valamint lesz óriás szimulátorshow is.
    
A rendezvényen odaítélik a legszebben dekorált „fesztivál padja” címet. Ezt az a pápai gimnazista alkotóközösség nyerheti el, amely a fesztivál látogatóitól a legtöbb szavazatot kapja – fűzte hozzá a szervező.