Hirdetés

– A főváros ékszerdoboza nem a hagyományos adventi programokkal jelentkezik, hanem az online térbe költözve buzdítja közönségét arra, hogy legyen a kultúra a várakozás és a közös ünneplés eszköze. A kampány a Várkert Bazár saját közönségének is üzeni, hogy gondol rájuk – mondta Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Az egyedi videókalendáriumban ismert hazai művészek, fellépők adventi produkciókkal és saját történetekkel, gondolatokkal emlékeztetnek a közelgő ünnepre. A 24 videóban többek között Rúzsa Magdi, Palya Bea, Szalóki Ági, Mező Misi, Vecsei H. Miklós, Farkasházi Réka, Gryllus Dániel, Jordán Adél, Hirtling István, Csuja Imre, Járai Márk, a Grecsó fivérek, Mautner Zsófi és Gianni Annoni osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében.

Fotó: Várkapitányság NZrt.
Szalóki Ági

Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán és Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők, a kalendárium első „ablakában” például Hirtling István Jászai Mari-díjas színművész adja elő Márai Sándor Négy évszak: december című írását.

Az ünnepi kampány másik különleges eleme egy interaktív plakát, amelynek segítségével december 16-tól két forgalmas budapesti villamosmegállóban, a Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.

Korábban írtuk

December 15-én a Várkert Irodalom szintén karácsonyi produkcióval készül, amit az érdeklődők a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül tekinthetnek meg az előadás napján és az azt követő hetekben: a „Messze zsong a hálaének” közreműködői Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba atya.

A Várkert Bazár Déli panorámateraszán egy nem mindennapi kültéri dekorációt is láthat a közönség, ahol a Fortepan 1900 és 1990 közötti időtartamot felölelő karácsonyi fényképei és XX. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg, az ünnepre hangolódás jegyében.