Hirdetés

A Dining Guide étteremkalauz százas listájába csárdaként bekerült Vígmolnár terasza rendkívül hangulatos, a beltér is megnyerő, a kiszolgálás kitűnő, az árak a helyhez mértek, de nem irreálisak, és impozáns az egység a környék nedűire alapozott borlapja is. A választék átgondolt, az étlap dicséretesen összefogott, nem is emlékeztet a könyvhosszúságú csárdamenükre, amelyek annyi főételt sorolnak fel csak csirke- és pulykamellből, mint amennyi itt összesen olvasható az összes (előétel, leves, főétel, desszert) műfajban. Az üzemeltetők hármas jelszava, a hagyománytisztelet, regionalitás, innováció azonban minden tételben vissza-visszaköszön.

Éppen ezért sem volt könnyű választani, vonzott az egészben sült malaccsülök, a sertéspofa, a rozé kacsamell és a nyúlgerinc is, végül mégis a Balaton közelsége és a halszeretet győzött. Kértünk egy tányér halászlevet, ez harcsából, szegediesen készült, a sűrű, durvára passzírozott lében jó állagú harcsa pihent tisztes, nem kiugró fogásként. Dicsérendő viszont a hozzá adott kenyér bőven a konfekcióminőség fölött, és hogy nemcsak Erős Pista, hanem frissen szelt hegyes erős paprika is járt az ételhez. Rendeltünk még füstölt tapolcai pisztrángot marinált sültpaprika-salátával, retekkel és mangómajonézzel, ez szépen tálalt, élményszerű, jól elképzelt tányérként érkezett. Zárásként tejkaramellás csokidesszertet ettünk, a pazar állagú ízbombának az északi parton eddig nem akadt párja. Mindezek alapján bátran állítható: a Vígmolnár a régió egyik legjobb étterme.