Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Danyi Lőrinc, Lendvai Ferenc, Suki András és Berki László prímások a 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. február 9-én
Hirdetés

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar számos hazai és nemzetközi elismeréssel rendelkezik. 1985-ben alakult meg, immár 36. éve működik. Hagyományőrző előadásaikkal bejárták az egész világot és a magyar cigányzene utánozhatatlan művészetével ismertették meg a zenekedvelőket – emlékeztetett a tárca.

A koronavírus-járvány ideje alatt a budapesti VII. kerületi ellenzéki polgármester (Niedermüller Péter – szerk.) elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra. Ezt követően Prof. Dr. Kásler Miklós elrendelte, hogy a zenekar számára egy méltó és végleges helyszínt biztosítson a kultúráért felelős államtitkárság. Ennek az épületnek a keresése zajlik jelenleg – tudatták.

Tovább nehezíti a zenekar helyzetét, hogy a járvány miatt a tavalyi évben kevés koncert megtartására volt lehetőségük – hívták fel a figyelmet.

Korábban írtuk