Hirdetés

A Kréta bisztró helyén nyílt The Tap a minőségi sörre épít. Midőn e sorokat írom, néhány tételt leszámítva a legjobb magyar főzdék nedűit kínálják, köztük többet is a Firsttől, a Szent Andrástól, a Fehér Nyúltól, a Horizonttól, illetve a Brew Your Mindtól, miközben nem sorolom azokat a csúcsfőzdéket, amelyek csupán egy-egy sörrel szerepelnek a választékban. Sörkorcsolyának rántott csirkét, Cordon Blue-t, pulled pork boxot és tucatnyi burgervariánst kérhetünk, utóbbiakról igen jókat lehet olvasni a honlapon: nekik sütik egy kovásszal dolgozó pékségben a zsemlét, a marhahúsosakhoz a húst helyben darálják, adnak hozzá faggyút is, a szószokat pedig helyben készítik. Ezzel együtt lehetne több ponton javítani a produkción, például a hús-zsemle arányon, akár úgy, hogy a zsemle méretét csökkentik, és az is jó lenne, ha nem sütnék át eleve a húspogácsát, hanem megkérdeznék a vendéget, hogy miként kéri. Még volt egy apró probléma, de azt példásan korrigálták: a Molotov burger csípősségét igen visszafogottnak találtam; amikor jeleztem, kaptam két kis tégelyben savanyított habanerót és Szendrey-féle Carolina Reaper szószt. Remek sörökkel kísértem a burgert, az élményt pedig a jobbak között raktároztam el. A The Tap Burger&Beer helye ott van a főváros sörözőinek felső szegmensében.

Korábban írtuk