A hét epizódból álló alkotás az alapítvány YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Hirdetés

A Hunyadi-sorozat célja a fiatalok megszólítása, az ismeretterjesztés és a nemzeti öntudat erősítése.

Egy-egy epizódja csupán 4-5 perces, így mindenki számára könnyen és gyorsan fogyasztható, ugyanakkor ezalatt sok érdekesség, információ jut el a közönséghez. Hunyadival kapcsolatban leginkább nagy győzelmeivel, csatáival szoktak foglalkozni, ez a sorozat azonban átfogó képet kíván adni Hunyadi János egész életéről. Származásáról, arról, miként vált zseniális hadvezérré, politikájáról, hadjáratairól és megítéléséről.

Az animációs sorozat célközönsége elsősorban a Kárpát-medencei magyar fiatalság, de román, szerb, szlovák és angol felirattal is megtekinthető. Hunyadi János nemcsak Magyarország, hanem Európa hőse is, az idegen nyelvű feliratoknak köszönhetően más nemzetek is globális képet kaphatnak a törökverő hadvezérről.

Korábban írtuk


Az Autentika Művészeti Műhely munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár írta. A sorozat megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és Zalaegerszeg város önkormányzata támogatta.

A Papolczy Balázs által alapított Autentika Művészeti Műhely 2020-ban kezdte meg munkáját, Trianon századik évfordulóján jelent meg a Trianon 10 oka című animációs sorozatuk, és a Trianon100 kvízapplikációjuk.

A jövőben is olyan kulturális tartalmakat szeretnének készíteni, amelyek könnyen elérhetőek bárki számára az online térben, és a magyar szellemi fejlődést szolgálják. Projektjeikről a közösségi média legtöbb felületén – Youtube, Facebook, Instagram – tájékozódhatnak.