Az első négy nap alatt az 5 kategóriába több, mint 300 fénykép érkezett.

Pályázati feltételek:

A fotópályázaton való részvétel nincs sem életkorhoz, lakóhelyhez, sem műfajhoz kötve, várjuk Balatoniwiw tag fiatalok és idősek, régi és új, fekete-fehér és színes digitális fotóit, az alábbi 5 kategóriában:

– balatoni tájképek

– a Balaton épített csodái

– balatoni sportesemények, rendezvények, fesztiválok

– balatoni élővilág (állat- és növényvilág)

– balatoni családi fotók

A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, amelyeket a pályázó maga készített. A pályázatra csak Balatoniwiw tagok pályamunkáit fogadjuk el, regisztrálni a játék időtartama alatt folyamatosan lehetőség van. Egy pályázó maximum 10 képet küldhet be kategóriánként, akár korábban publikált felvételeket is.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a Balatoniwiw a beküldött képek között jogosult szelektálni, így a témához, szemléletmódhoz nem illeszkedő képek nem kerülnek beválasztásra a pályamunkák közé, különös tekintettel a pornográf vagy 18+ tartalmakra.

Díjazás:

Az eredményhirdetés kategóriánként történik.

Minden kategóriában a 3 legjobb fotót egyedi nyereménnyel, továbbá balatoni belépőkkel, egy műsoros CD vagy DVD-vel illetve névre szóló oklevéllel díjazzuk.

A kategóriák 1. helyezett pályamunkái versenybe szállnak a fődíjért.

Ezenfelül 1 fotó közönségdíjat nyerhet, amire a beküldési határidő lejárta és az eredményhirdetés közötti időszakban lehet majd szavazni. Közönségdíj: A Balaton-felvidék régi ízei rendezvénysorozat 2011. évi zánkai helyszínén (Theodora Vendéglő) két főre szóló ebéd.

Fődíj: Balatoni nyaralás 3 éjszaka 2 fő részére reggelivel, a Guszti Villa Hévíz felajánlásának köszönhetően.

A kategóriánként 1-10. helyezést elért pályamunkákat és a közönségdíjat elnyert alkotást kihirdetjük a www.balatoniwiw.hu oldalon és amennyiben a szerző rendelkezésre bocsátja, nyomtatott formában fotókiállításon is bemutatásra kerülnek, melynek helyszíne és időpontja a későbbiekben kerül kihirdetésre.

A díjak odaítéléséről szakemberekből álló zsűri dönt. A pályázó elfogadja, hogy a zsűri döntése végleges és nem megfellebbezhető.

Személyeket is ábrázoló fényképek esetén a pályázó köteles szavatolni, hogy a fényképen megjelentetett személyek a képük, arcuk, illetve környezetük publikálásához kifejezetten hozzájárultak, illetve, hogy a fotók egyébként más személyiségi jogait nem sértik. A beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Szerzői jogok: A pályázó elismeri és szavatolja, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és a feltöltött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nincsen.

Amennyiben a beküldött fotó eredetisége kétséges, a Balatoniwiw felhívására a pályázónak bizonyítania kell a fotó eredetiségét. A pályázó elismeri, hogy a Balatoniwiwhez beérkezett bármely szerzői jogi igény teljesítéséért helytállni köteles, illetve, hogy a Balatoniwiwet mentesíti bármely ilyen kötelezettség teljesítése alól. A beküldött, illetve feltöltött fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A Pályázó hozzájárul, hogy a Balatoniwiw a beküldött munkákat oldalain és fotókiállításon bemutassa, külön térítés és engedély nélkül.

Adatvédelem: A Balatoniwiw a pályázók adatait bizalmasan kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki.

A Szervező nem vállal felelősséget a pályázók téves adatszolgáltatásáért, elveszett regisztrációkért, valamint technikai problémákért.

A fotók beküldési határideje: 2010. november 30.

Eredményhirdetés: 2010. december 15.

A fotókat a Balatoniwiw oldalán (www.balatoniwiw.hu) lehet feltölteni előzetes regisztrációt, illetve már tagok esetében bejelentkezést követően, az ebből a célból létrehozott Szeretem a Balatont Balatoniwiw amatőr fotópályázat 2010 blog bejegyzéshez fűzhető hozzászólásokban. A regisztráció biztosítja, hogy a pályázat lezárását követően a szervezők a nyertesekkel kapcsolatba tudjanak lépni. Kérjük ezért a pályázókat, hogy regisztrációs adatlapjukon pontosan adják meg nevüket, elérhetőségeiket. Kérjük továbbá, hogy minden feltöltött fotó esetében adják meg annak címét is és a kategóriába sorolást.

A beküldött fotók a pályázat időtartama alatt folyamatosan megtekinthetők a www.balatoniwiw.hu web-oldalon.