A cél az, hogy az örvendetesen növekvő számú komoly és könnyűzenei fesztivál mellett, a színvonalas nyári, szabadtéri színházi programok is minél tágabb teret kapjanak és érjenek el mind több érdeklődőt ország és Kárpát-medence szerte – mondta el köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba.

Hirdetés

Hozzátette: ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések, mint amilyen a szigligeti nyáresti színházi fesztivál is, jótékonyan hatnak az adott térség turisztikailag sokszínű fejlődéséhez. Ezért is támogatta mintegy 150 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei esztendőben a „Dunántúli Színházak nyáresti előadásai a Szigligeti Vár kertjében” címet viselő programsorozatot.

A fesztivál megnyitása alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára külön is köszöntötte a nézők soraiban helyet foglaló és a térség egészségügyi intézményeiben dolgozó munkatársakat és családtagjaikat. Köszönetet mondott odaadással végzett munkájukért, szakmai felkészültségükért, amivel a pandémia minden egyes percében az embereket szolgálták.

Korábban írtuk