Hirdetés

A Csámborgó étterem a háromezer-ötszáz lakosú, ma is szinte tiszta magyar Nyárádszereda főterén működik. A bejárat mellett székelykapu, belefaragva a közismert Tamási Áron-idézet: „Azért vagyunk e világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” A beltér rusztikus, szeretni való, szívet melengető. A világítótesteket szekérkerekekből alakították ki. A pincehelyiségbe levezető lépcső felett mívesen felfestett házi áldás. Népies, faragott padok és pohárszék, gerendás mennyezet, a falon archív fotók berámázva, az angol pubok stílusában elrendezve: vendégmarasztaló, otthonos hangulat.

Az étlap a magyar és a székely gasztronómiára alapoz, kínálnak többek között zakuszkát, túrós puliszkát, kukoricadarába forgatott sült pisztrángot, csirkepaprikást, vadas marhát. Az étlap dicséretesen összefogott, nem regényhosszúságú. Az asztalon borsdaráló, amit nagyon értékeltünk. Az árak rendkívül kedvezőek.

Rendeltem egy, a helyről elnevezett ízelítőtálat, volt rajta ízletes tepertő- és májkrém, sültpaprika-saláta, füstölt kacsamell- és prágai sonkaszeletek, néhány karika nagyipari szalámi, eltúlzott mennyiségű lila és fehér káposzta, valamint paradicsom. Friss, házi jellegű pityókás kenyeret adtak hozzá. Kérés nélkül kaptam jó minőségű olívaolajat és balzsamecetet a vegyes tálhoz.

A második fogás kacsacomb volt kacsazsíros burgonyával és párolt lila káposztával. A kacsa bőre egy cseppnyit túlsült, de finom, házias fogás volt ez is. Megelégedésemre szolgált még a jóféle lekvárral töltött, frissen sült, szép, vékony palacsinta, a lekvárt a szakácsnék teszik el helyben.

A kiszolgálás kedves, szívélyes volt, összességében remek élményekkel távoztunk.