Hirdetés

– Elsősorban a közönségnek jelent segítséget a Raktárkoncert-sorozat, valamint azoknak az előadóknak, akik sok kisebb koncert lehetőségétől estek el az idén a járvány miatt. Mi a szerencsésebbek közé tartozunk, évtizedek óta rendszeresen adunk nagyszabású koncerteket, a különböző fesztiválokon kiemelt helyen játszhatunk, komoly közönségbázisunk van, rengeteg saját koncert és Aréna-szintű produkció van mögöttünk. Ugyanakkor ez a lehetőség nekem is fontos, hiszen így feladatot és fizetést tudtunk adni a háttérmunkásainknak, azoknak a rendkívül tehetséges, sokévnyi, évtizednyi tapasztalatot felhalmozó embereknek, akik koncertek híján, a korábbi évekkel ellentétben, idén nem jöhettek el velünk dolgozni – mondta a Demokratának Kovács Ákos. – Túl vagyunk a Raktárkoncert felvételén, nagy technikával mentünk a helyszínre, a világítást vagy például a kamerák számát tekintve is próbáltuk hozni azt a szintet, amit az előadásainkkal, koncertfilmjeinkkel is igyekszünk megugrani, közönség nélkül azonban furcsa élmény volt a fellépés egy kietlen raktárban. Még az ott lévő személyzetnek is ki volt adva, hogy ne tapsoljanak, hiszen az behallatszik a felvételbe. Úgyhogy nagyon szokatlan volt, kíváncsian várom, milyen lesz a végeredmény.

A Raktárkoncert-sorozat létrehozásában és működtetésében a hasonló területen jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező Lounge Group vállalt szerepet. Közel kétszáz előadó kapott lehetőséget, a felvételek folyamatosan zajlanak – az egyre bővülő koncertkínálat ingyenes regisztráció után az Antenna Hungária Zrt. mindiGO TV alkalmazásán keresztül tekinthető meg.

– Húsz nagyszabású koncertet kellett idén lemondanunk vagy új időpontra helyezni a járványhelyzet miatt; reméltünk, hogy legalább az Arénában felléphetünk. Sajnos másként alakult. Éppen ezért volt nagy segítség a Raktárkoncert azoknak a zenésztársaknak, munkatársaknak, akiket legalább ezen az eseményen tudtunk foglalkoztatni – mondta a Demokratának Ákos. 

Az énekes-dalszerző hozzátette, nagyon bízik abban, hogy jövőre bepótolhatják a 2020-ra meghirdetett, de végül elmaradt eseményeket, így a decemberi nagykoncertet is.

Korábban írtuk