Tizennyolc helyszínen több mint kétszáz zenei program, válogatott külföldi fellépők és a hazai zenei élet krémje: tízéves a Campus Fesztivál.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiváljára évről évre egyre többen látogatnak ki, tavaly 98 ezren buliztak a négy nap alatt, amivel látogatórekordot döntött a fesztivál, az idei, július 19. és 23. között tartandó eseményre pedig még több érdeklődőt várnak.

A kínálat – akárcsak a helyszínek száma – folyamatosan bővült az évek során. A szervezők idén igazi programdömpinggel igyekeznek elkápráztatni a Debrecenbe érkezőket: The Prodigy, Lucas Graham, Alle Farbben, Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega, Majka, a Punnany Massif, a 2 Unlimited, a Tankcsapda, a Paddy And The Rats, a Bingo Playert és a Quimby koncertjein tombolhatnak a fesztiválozók, mintegy 440 program jut a négy napra.

Ennek fele nem zenei jellegű: irodalmi és közéleti témájú beszélgetésekből, dumaszínházi és színházi előadásokból válogathatnak az érdeklődők.

A 10. Campus Fesztiválra szóló karszalag felmutatásával bármely belföldi állomásról fél áron utazhatnak a bulizók busszal vagy vonattal a fesztiválra. A Nagyerdő és a város különböző pontjai között éjszakai busz- és villamosjáratok közlekednek majd, a fesztiválhelyszínen pedig a szervezők – a környezetvédelem és a minél egyszerűbb közlekedés jegyében – kialakítanak egy ezer férőhelyes biciklitárolót.

Sayfo Omar