A fiatal tehetségek felfedezése volt a célja annak az országos diákíró versenynek, melyet középiskolás és egyetemista diákoknak hirdetett a Magyar Író Akadémia, ahol a zsűri Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina voltak. A versenyre olyan szépirodalmi alkotásokkal pályázhattak a diákok, amelyek az asztalfiókok mélyén rejtőztek, és még nem publikálták sehol.

A versenyre 3134 pályamű érkezett, és az egyetemista-középiskolás-tanár kategóriákban 7 díjazottat jelölt a neves zsűri. A díjakat május 9-én 15-17 óráig ünnepélyes díjátadó keretében adják át a Művészetek Palotája Bohém Éttermében.

A műveket Szőlőskei Tímea és Vida Péter színművészek elevenítik meg a színpadon, az esemény háziasszonya V. Bálint Éva lesz.

Míg az értékes díjak között nyelvtanfolyam, wellness-hétvége, szépírói mesterkurzus, színházbérlet, könyvcsomag, nyári fesztivál-bérlet szerepel, a verseny szervezője a legtehetségesebbek írói továbbképzéséről gondoskodik, és az írásukat eljuttatja irodalmi lapok szerkesztőségébe. A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes.