Fekete Károly református lelkész, a Tiszántúli református egyházkerület püspöke, valamint Novodomszky Éva és Bõsze Ádám mûsorvezetõk a közmédia 10. Jónak lenni jó! címû mûsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2021. december 19-én. MTI/Cseke Csilla
Hirdetés

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke elmondta, hogy a szervezet a Regőczi Alapítvány számára éves támogatásként mintegy 40 millió forintot ajánl fel. Megemlékezett arról, hogy tagtársaik közül ezren hunytak el a járvány alatt. A támogatást a következő évben is fel szeretnék ajánlani az alapítvány számára.

Mint a műsorban elhangzott: a Volánbusz és a MÁV is pénzadománnyal támogatja a Jónak lenni jó! kampányt és ezzel a Regőczi Alapítványt.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány őket is súlyosan érintette, az 56 ezer embert foglalkoztató vállalatnál is vannak Covid-árvák, ezért amikor ez a kezdeményezés elindult, úgy döntöttek, hogy csatlakoznak hozzá.

A cégcsoport összesen 20 millió forintot, 15 millió forint pénzbeli adományt és 5 millió forint értékű üzemanyagkártyát ajánlott fel a jótékony célra, ezzel segítik a koronavírus járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeket. Ebből a MÁV Zrt. adománya 15 millió forint.

Korábban írtuk

Elmondta, hogy a vírus miatt át kellett szervezni az életüket, az intézkedéseiknek köszönhetően buszt vagy vonatot nem kellett lemondani a járvány miatt.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a munkatársak által összegyűjtött MOL multipontokból ajánlották fel az 5 millió forint értékű üzemanyagkártyát. Minden évben a dolgozók szavazatai döntenek arról, hogy kinek ajánlják fel az összegyűjtött pontokat.

A Volánbusz Zrt.-nél nagy hagyománya van a jótékonykodásnak – tette hozzá. 2019-ben a Jónak lenni jó! kampányban a Peter Cerny Alapítványt támogatták mintegy kétmillió forint értékű üzemanyagkártyával. 2021-ben már második alkalommal, immár a MÁV-Volán-csoport tagjaként adományoznak üzemanyagkártyát.

A műsorban kiemelték, hogy az idei Jónak lenni jó! egyik jószolgálati nagykövete Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki világbajnoki aranyérmét ajánlotta fel az adománygyűjtő kampányra.

Nagy Tímea elmondta, hogy örömmel vállalta el a tisztséget. Döntésében az is befolyásolta, hogy háromgyerekes édesanya. Mint mondta, régen nem gondolta volna, hogy bárkinek odaadná az 1993-ban Essenben elnyert aranyérmet, de ebben az esetben nem volt kérdés, hogy felajánlja az alapítvány javára ezt a különleges emléket.

A műsorban elhangzott az is, hogy folyamatosan érkeznek a felajánlások a 1357-es adományvonalra, sokan telefonálnak, akik érintettek a járványban és volt, aki milliós összeget adományozott. Sokan szabadkoznak a felajánlott összeg miatt, mert kevésnek ítélik, de minden összeg számít, minden felajánlásnak nagyon örülnek.

A Jónak lenni jó! licites tárgyaira 22 óráig tehetők meg a felajánlások, az adományvonalat pedig az év végéig lehet majd hívni.