Immár hagyománynak tekinthető, hogy Ákos és zenekara dupla Aréna-koncerttel zárja az évet – ahogy a 2017-es koncertszünet előtti három évben, úgy most is sikerült két egymást követő napon megtölteni a csarnokot.

Fotó: demokrata.hu/Saródi Bálint

Fotó: demokrata.hu/Saródi Bálint

A tavaszi Ákos 50- és a nyári fesztiválturné után ismét új repertoárral készült a zenekar, amely ezúttal Kálló Péterrel egészült ki. A „hangszerész” másfél évtizede a stáb tagja, ezúttal viszont Bánfalvi Sándor (dob), Lepés Gábor (szintetizátor), Madarász Gábor (gitár), no és persze Ákos mellett ő is színpadra lépett, és basszusgitárosként debütált a több mint tízezres közönség előtt. 

Az már az intróként felcsendülő Ellenség a kapuknál-átdolgozás alatt sejthető volt, hogy a látványvilág, ha lehet, minden korábbinál lenyűgözőbb lesz, és a közel két és félórás koncert valóban bizonyította is, hogy hang- és fénytechnika tekintetében Ákosék idehaza továbbra is verhetetlenek.

Az este során az elmúlt harminc év szinte minden korszakából szólaltak meg dalok. A több mint két évtizede született számok mellett, mint az Indiántánc, az Örvény, az Erő és alázat és a „csak” húszéves Ikon, bekerültek a műsorba a 2000-es, 2010-es évek slágerei, mint a Szeress így, a koncerten régen hallott Szindbád dala, az Előkelő idegen vagy az Igazán, és természetesen nem maradhattak ki az idén megjelent Hazatalál című középlemez dalai sem. 

Egészen különleges volt az Induljon a banzáj, az 1984 és az Elmondatott akusztikus egyvelege, amit Ákos egy színpadon kigyúlt tábortűz mellett, Madi gitárkíséretével adott elő – a nézők mobiltelefonjainak köszönhetően eközben mintha sokezer csillag világított volna az Arénában, és a közönség természetesen végig is énekelte a dalokat.

Ákos korábban azt nyilatkozta, jövő nyáron valószínűleg újra turnéznak, ősszel pedig megjelenhet a következő nagylemeze. És nem lennénk meglepve, ha egy év múlva ilyenkor ismét megtelne az Aréna egy hasonlóan óriási bulira.

A fotókra kattintva tekintse meg képgalériánkat

Ákos Aréna 2018