Hirdetés

Sok minden megváltozott az elmúlt évtizedekben, de az alapelvek nem: szigorú terméskorlátozás, fegyelem, odafigyelés eredményeként születnek meg a Tiffán Pincészet harmonikus borai.

A családi borászat új címkéinek kidolgozásában nagy szerepe volt Králik Péter grafikusnak, aki a villányi borvidék fiatalos gasztrobora, a REDy arculatának kialakításában is közreműködött.

A Tiffán Pincészet portfóliójában ezentúl négy kategória lesz. A könnyed, gyümölcsös alapborok – a fehér, a rozé, a portugieser és az Immortal cuvée – színes arculatot kaptak, a classic tételek, mint a cabernet sauvignon, a merlot, a Principium vagy a Lucia – fehér háttérrel, visszafogottan jelenik meg, a prémiumborok pedig egészen letisztult, elegáns külsővel csábítják az érdeklődőket. A negyedik kategóriába a kis palackszámú tételek, az érdekességek kaptak helyet, amelyek kizárólag a pincészetnél vagy a gasztronómiában lesznek elérhetők.

A Tiffán család 1746 óta, tizenegy generációt átölelően készít borokat a villányi borvidéken. Tiffán

Ede a rendszerváltozás után a magyar bor újjászületésének egyik úttörője és villányi kollégáival együtt a helyi borturizmus megalapozója volt, 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet, 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig ugyancsak elsőként vehette át a Magyar Bor Akadémia Életműdíját. A Tiffán családi birtok szőlőterületei a borvidék legkiválóbb dűlőiben helyezkednek el: a Jammertalban, Sterntalban, Ördögárokban, Remetében, a Kopárban, valamint a Várerdőben. Az utánpótlás is biztosított, hiszen Tiffán Ede mindkét unokája, ifj. Tiffán Zsolt és Balázs is elkötelezte magát a családi borászat folytatása mellett.