Nemrég a Fővárosi Közgyűlés is döntött a Katona József Színház igazgatói posztjáról, ahonnan huszonegy év után távozik Zsámbéki Gábor, s egy hangsúlyos színházi korszak véget ér. Az új vezető Máté Gábor lesz, aki 1987-ben szerződött a színházhoz és azóta is az egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze, illetve rendezője.

Nyilatkozata szerint nem kell nyugtalanító változásra számítani a Katonában, ugyanakkor szeretné megszólítani a fiatalokat, miután a Katona közönsége elöregedett.

Hasonló tapasztalatokról számolt be Bálint András is, aki a közgyűlés döntése szerint továbbra is a Radnóti Miklós Színház élén maradhat. 1985-től vezeti a színházat, s többek közt azt jelentette be, hogy az évad első bemutatója Lars von Trier Főfőnök című komédiája lesz, Anger Zsolt rendezésében.

A Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára a teátrumot mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György színművész, Rázga Miklós, a Tűzvonalban című tévésorozat egyik szereplője, Márton András színész, Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező jelentkezett. A közgyűlés szeptember 18-án dönt.