Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar/Krizsán Csaba
Hirdetés

A március 19-én indult segélyalapba folyamatosan érkeznek a felajánlások a koronavírus-járvány megfékezésére, az összegekből elsősorban egészségügyi védőeszközöket, felszereléseket, lélegeztetőgépeket vásárolnak, írják, hozzátéve, a befolyt adományokkal többek között segítik a járvány miatt munkahelyüket elvesztő vagy egyéb más okból kilátástalan helyzetbe került embertársainkat is. 

A Győri Segélyalap továbbra is minden forintra számít, az eljuttatott összegek a legjobb helyre kerülnek. A Győri Filharmonikus Zenekar tagjai megértették a polgármester üzenetét, és egy emberként álltak a jó ügy mellé. 

A több mint 100 fős győri társulatot magasan kvalifikált, érzékeny emberek alkotják, akik felelősen gondolkoznak és tesznek a körülöttünk zajló súlyos problémák megoldásáért – fogalmazott Fűke Géza igazgató. – Most, amikor mindannyian, nap mint nap szembesülünk a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, a társulat tagjai egytől egyig emberségből is jelesre vizsgáztak. Erőn felüli volt az az adakozási kedv, melynek köszönhetően, rekordidő alatt gyűlt össze ez a magas összeg. Többen megtakarításaikat áldozták be, csak hogy segítsék a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseit a győri önkormányzatnak, ez is jól példázza, mindannyiunk szívügye Győr! 

Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar/Krizsán Csaba

A társulat 102 tagja 3 740 000 forintot gyűjtött össze. A pénzadományról szóló szimbolikus sárga csekket az együttes brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és Anderkó Dániel, klarinét szólamvezető adták át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a győri Városháza előtt vasárnap.