A jazz, a népzene és a kamarazene páratlan és egyedi találkozásának neve: Free Style Chamber Orchestra. Az együttes nem csak elnevezésében sugall szabadságot: 15 tagjának közös célja a határok és klisék nélküli muzsikálás, amely az előadók különböző zenei hátteréből és a minket körülvevő világ kulturális sokféleségéből fakad.

Az FSCO művészeti vezetője Nagy János a hazai jazz-élet egyik legkarakteresebb jazz-zongoristája, zeneszerzője. Számos elismerésben részesült eddigi pályafutása során. A Krakkow Jazz Juinors versenyen első helyezést ért el, a Getxo Jazzfesztiválon legjobb szólista-, 2003-ban eMeRTon-díjat nyert. 2005-ben Artisjus díjat vehetett át. Olyan vezető jazz zenészekkel játszott együtt, mint Al diMeola, Alex Acuna, David Murray, Dave Samuels vagy Dewey Redman.

Az est vendégei lesznek: Ágnes, Gereben Zita és Szerényi Béla tekerőlant művész.

A dalszerző – énekes Ágnes és az FSCO tagjai „több koncertes” közös múlttal rendelkeznek, hiszen a zenekar vonósai és Nagy János az utóbbi időben rendszeres résztvevői a karizmatikus előadó erősen spirituális koncertjeinek. Ágnes híressé vált „Férfiszóval” (József Attila) lemeze nyomán minden bizonnyal korszakalkotó dupla album dalait rögzítette az idén, melyeket Radnóti verseire írt. Az akusztikus, néhol finoman jazz-be hajló hangszerelésű lemezen Nagy János zongorajátéka és Kalmus Felicián csellójátéka szinte végig jelen van. A lemez 2010 március elején jelenik meg „A Lélek Aljából” címmel, de január 8-án a Nádor teremben két új dalt is hallhatunk róla, ám ezen az estén az Ágnes-szerzemények kíméletlenül FSCO – köntösbe öltöznek.

Gereben Zita a magyar jazz új generációjának kiváló jazz-énekesnője. Nagy Jánossal az együttes művészeti vezetőjével két éve rendszeresen lépnek fel duó formációban. Zita vendége volt az együttesnek a legutóbbi, Művészetek Palotájában rendezett koncertjén. Különleges zenei egymásra találás ez, melynek bizonyítéka, Zita készülő új albuma, melyre Nagy János öt új dalt is komponált. Ezekből is hallhatunk ízelítőt januárt 8-án.