Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

Nem volt rossz az online forma, de persze nem az igazi. Annál inkább sem, mert így le kellett mondaniuk az érdeklődőknek a fesztiválhoz kapcsolódó borkóstolókról és kulináris élvezetekről, az utóbbiakra mindig egy nagy főzőverseny teszi fel a koronát.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Az idei, vagyis a sorban a 29. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválra június 28. és július 4. között kerül sor az eddig megszokott paksi helyszíneken. Összesen ötven koncertet láthat a közönség. Amint azt a rendezők elmondták, a hét első felében főként helyi és környékbeli együttesek lépnek fel, a hét második felében pedig jönnek a „nagyágyúk”, pénteken például Chris Farlowe, az egykori Colosseum énekese, szombaton pedig a már tavaly is nagyon várt amerikai gitáros, Robben Ford, a vasárnapi koncertek csúcspontja pedig egy Török Ádám session, illetve a Bikini fellépése lesz. Az amerikai Robben Ford ezúttal Bill Evans jazz szaxofonossal érkezik, valaha mindketten játszottak a legendás trombitás, Miles Davis együttesében. Külön érdekessége lesz a fesztiválnak egy orosz gitáros, Levan Lomidze pénteki bemutatkozása.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Régi pártfogoltjáról, a kárpátaljai településről, Viskről sem feledkezik meg a fesztivál. A népszerű főzőverseny bevételeit a szegénysorban élő község számára ajánlják fel a rendezők.

Részletes programot a fesztivál honlapján találhatnak az érdeklődők.

Korábban írtuk