Fotó: ShutterStock.com/Mariia aiiraM (illusztráció)
Hirdetés

Az MNG legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára júliusban és szeptemberen. Az idei Borszerdák témája: színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér – adja az este alaptémáját – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészete, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate Gallery preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott, Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

Korábban írtuk

Július 7-én, 14-én és 21-én az MNG, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án rendhagyó módon a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne. Az őszi Borszerda esteknek ismét a Magyar Nemzeti Galéria ad majd otthont, szeptember 15-én és 22-én.