Hagyományõrzõk Oszter Sándor temetésén a Farkasréti temetõben 2021. december 11-én. MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

A búcsúztatáson felolvasták Orbán Viktor a gyászoló családnak írt levelét, amelyben a miniszterelnök hangsúlyozta: sok színész vágyik olyan szerepre, ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, sokak számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során azonban bebizonyította, hogy messze több annál és színpadon és filmben is bármit el tudott játszani.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere búcsúlevelében azt hangsúlyozta, hogy páratlanul gazdag színészi pályája során Oszter Sándor mindvégig szilárd értékrend mentén vallott hazáról, nemzetről, büszkén megélve és vállalva magyarságát, ápolva kulturális örökségünk hagyományait.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében búcsúzott a tragikus hirtelenséggel életének 73. évében elhunyt színésztől. Oszter Sándor színművész az életben és művészetében is az egészet akarta, nem érte be a pótlékkal, mellékessel, nem félt az igazat és a teljességet keresni – hangsúlyozta.

december 11. Utolsó útjára kísérik Oszter Sándort a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész temetésén a Farkasréti temetõben 2021. december 11-én. MTI/Mohai Balázs

Pályatársak nevében búcsúzott a színésztől Bodrogi Gyula, aki azt hangsúlyozta: a halál nem illik Oszter Sándorhoz, róla mintázni lehetett az életet.

Korábban írtuk

„Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél és tudtál játszani a halállal” – hangsúlyozta.

Nekünk, akik itt maradtak, mindig fájdalmas a búcsúzás. Nem azért, amit elmondtunk vagy megtettünk, hanem azokért a szavakért és tettekért, amelyről azt gondoltuk, hogy ráérünk arra még – búcsúzott a család nevében Popovics Tamás.