Hirdetés

A Czakó kert a maga nemében egyedülálló multifunkcionális egység, egy helyen minőségi pékség, fagyizó, önkiszolgáló kertbisztró, kiemelkedő desszertszalon, reggeliző, piac és hagyományos étterem. Honlapja szerint ez a Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza szőlőskerttel, borospincével, ahol saját borok érlelődnek.

A kerthelyiség vendéghívogató, remek ízléssel alakították ki, hasonlóan megnyerők a belső termek, valamint a téli és a nyári terasz is. A kiszolgálást lehetne jobban szervezni, az ember sokszor úgy érzi, hogy megfeledkeztek róla. 

A magyar és nemzetközi fogásokra épülő étlap dicséretesen rövid, összefogott és jól átgondolt. Akadnak különlegességek is, a szalámikrémet például a mátrai bivalyrezervátum alapanyagaiból készítik, és innen származhat a bivalydebreceni is, igaz, az étlap ezt már nem jelzi explicit módon. Kiválóak a péksüteményeik és a kenyérfélék általában. Az árak értékarányosak.

Rendeltünk céklalevest, kacsacombot szilvás pecsenyemártással és parázsburgonyával, sertésoldalast káposztás cvekedlivel, pisztrángot vegyes salátával (az oldalashoz és a halhoz a köretet mi választottuk), csokis-maracujás tortát, bahia pralinés szeletet és egy szelet málnás tortát. Ételeink tisztes, korrekt, házias színvonalat képviseltek, a desszertek jelentősen túlmutattak a jóra törekvő bloggerkonyhák színvonalán.