Hirdetés

A Szeged szívében működő Napfény műterem országos szinten az egyik legjobb gasztrokocsma. Kiváló söröket kínálnak részint palackban, beleértve külföldi különlegességeket is (például a Mikkellert), részint tucatnyi csapról. A felhozatal gyakran változik, ottjártunk idején csapon volt többek között két sör a Mad Scientisttől, kettő a Szent András Sörfőzdétől, egy a Hopfanatictól, egy a Horizonttól, kettő a Guritól. Remek ajánlat a sörkóstoló, melynek keretében 1500 forintért ötféle sört lehet megismerni, decis mennyiségben. Hogy melyik ötöt, azt egyébként ők határozzák meg, de szép válogatást adnak az éppen aktuális csapolt kínálatból. Mindemellett a borlap is korrekt, sőt, tartanak minőségi pálinkákat is.

A beltér egyedi, hangulatos, otthonos, vendégmarasztaló. A kiszolgálás udvarias, törekvő, a pincérek fiatalok, gyorsak, kedvesek. Az étlap tagolása stílusos, vannak levesek, előételek, saláták, ezután következnek a sörrel készült ételek (főként tépett húsos szendvicsek), a húsmentes tételek, a burgerek, a roston sült húsok (beleértve a kacsamellet és lazacot is), valamint a nemzetek ételei (gyros, brassói, ribeye steak stb.).

Idén kétszer is ellátogattunk e remek helyre, első ízben barna sörrel készült fish and chipsszet és cheddar burgert ettünk, másodszorra pedig kétféle burgert és tatárbifszteket. Életeinkkel maradéktalanul meg voltunk elégedve, mind a tálalás tekintetében, mind adagra, árra, ízre-állagra.