Hirdetés

A Darknet olyan szerverek és egyenrangú számítógépek összessége, amelyek csak speciális, titkosítást alkalmazó webböngésző segítségével érhetők el, így a rendszer egyúttal az anonim internetezés lehetőségét is magában foglalja. Radikális technológia, mert egyaránt alkalmazható jó és rossz cél érdekében. 

Nagy Róbert könyve tárgyát elsősorban mint technológiai vívmányt, másodsorban mint kriminológiai jelenséget vizsgálja. Célja, hogy az ismeretterjesztés mellett beteljesítse az embereknek a szokatlan, izgalmas és titokzatos dolgok megismerése iránti vágyát. Ahhoz is szeretné hozzásegíteni az olvasókat, hogy ahelyett, hogy maguk merészkednének e veszélyes területekre, és fogyasztanának online bűnügyi tartalmakat, inkább a kötetből ismerjék meg, milyen típusú bűncselekményeknek, videóknak és veszélyes fájloknak ad otthont ez a világ.

A „sötét oldal” napjaink egyik legfontosabb és talán legnépszerűbb helyszíne, de a kötetben szóba kerül a közösségi média, illetve az is, hogyan célszerű anonim módon, úgynevezett „netes lábnyomok„ nélkül böngészni a világhálón. A Darknet ugyanakkor a jelenkor egyik csúcsfejlesztése is, ismerete hozzátartozik az informatikai tudáshoz, ám helyes használata az egyén felelőssége. 

Ha saját magunknak vagy valaki másnak a segítségére tudunk lenni vele, akkor megfontolhatjuk a belépést. Minden más esetben jobb, ha tartózkodunk tőle.

Korábban írtuk