Mandoki Soulmates Online Concert 2021 márciusában – Leslie Mandoki
Hirdetés

Idén harmincéves jubileumot ünnepel a zenekar. A mai napig pesti srácnak vallja magát: az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő világhírű zenész és zenei producer Leslie Mandoki 22 évesen – két művésztársával, Csupó Gáborral és Szűcs Lászlóval – döntött a disszidálás mellett. A szerteágazó, több évtizedes sikeres zenei munkássággal rendelkező Leslie Mandoki egyaránt volt Angela Merkel német kancellár kampányának zenei igazgatója, Disney-filmek, német és amerikai tévéfilmek zeneszerzője, és egyebek mellett szűkebb pátriájának, Bajorország büszkeségeinek, a Bayern Münchennek és a Volkswagen-Audi-Porsche konszernnek is zenei vezetője és tanácsadója. 

Sosem hajszolta a sikert

Leslie Mandoki pályafutása során olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Lionel Richie, Jennifer Rush, Chaka Khan, Joshua Kadison vagy Phil Collins. Harminc éve alapította világsztárokkal teli formációját, a Mandoki Soulmatest. A kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg (Supertramp) és John Helliwell (Supertramp). A legújabb lemezen a fiatalabb zenésznemzedékből – többek között – Till Brönnernek, Cory Henrynek, Richard Bonanak, valamint Leslie Mandoki lányának, Júliának a játéka is hallható.

Fotó: T. Szántó György / Demokrata

Leslie Mandoki saját bevallása szerint sohasem hajszolta a sikert, mindig csak jót szeretett volna alkotni, élményt adni a közönségnek és közösen élvezni a muzsikát. 

– A közös emberi, erkölcsi és művészi értékrenden, a közönséggel szembeni tiszteletteljes alázaton alapul a csapat. Harminc évvel ezelőtt megállapodtunk abban, hogy kizárólag közvetlenül egymással kommunikálunk, a menedzsereket, koncertszervezőket, lemezcégeket és az ügyvédeket kivesszük az egyenletből. Ilyen kiválóan kizárólag így lehet összehozni és együtt tartani ezt a világsztárokból álló csapatot – mondta a jubileumi koncertre készülő zenész, akinek a magyarság és a magyarországi életérzés a mai napig nagyon fontos.

Több mint 35 Grammy és 350 millió eladott hanghordozó

A Soulmates-zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót, ami a világsztároknak köszönhetően is egyedülálló: a legendás együttesek frontemberei és zenekarvezetői nem egyszerűen egy zenekart alkotnak, hanem értékközösséget is, amelynek figyelemfelhívó szándéka van.

Mandoki Soulmates Online Concert, 2021 márciusa

Leslie Mandoki a saját zenéje mellett a lemez producerként is aktívan alkot. Stúdiójában, amely Európa legnagyobb zenei komplexuma, olyan sztárok lemezeit gondozta művészileg mint például Chaka Khan, Phil Collins, Lionel Richie vagy Jennifer Rush. Leslie negyven éve alapította világhírű lemezstúdiót, ami idén plusz jubileumi ünneplésre ad okot.

Ingyenes történelmi és jubileumi koncert a Várban

Tavaly szeptember 24-én egy világszínvonalú lemezbemutató koncertre is sor került, melyen a Hungarian Pictures/Utopia for realists című vizuális albumot mutatták be, hatalmas sikerrel. Nem véletlen az sem, hogy számtalan arany és platina albuma mellett megannyi nemzetközi kitüntetésre is szert tett. Magyarországon 2012 májusában a Magyar Köztársasági Érdemrenddel tüntették ki, egy évvel később Fonogram-életműdíjat kapott.

Az augusztus 19-ei, jubileumi koncerten a nemzetközi sztárok mellett a közönség hazai kedvenceket is élvezhet a színpadon. Szakcsi Lakatos Béla, akire Mandoki a mai napig apai tanáraként tekint és aki a zseniális tehetségű Julia lányát is felkarolta, szintén közreműködik majd. 

Az augusztus 19-én a budai Várban, a Szentháromság téren 19 órakor kezdődő koncert a Szent István Napi ünnepségsorozat részeként ingyenesen látogatható lesz a nagyközönség számára.

Korábban írtuk