Sikerült visszavennünk május elsejét a Szűzanyának – mondta honlapunknak Wittner Mária, aki idén is fővédnöke volt a Világ Győzelmes Királynőjének ünnepére időzített lovas zarándoklatnak. Az egykori forradalmár úgy látja, rombolni nagyon gyorsan lehet, de építeni, a mocsár aljáról kihozni az országot nem nyolc év feladata, és fontos, hogy végre megtörténjen a kommunizmus lelki örökségének lebontása.
 



Idén második alkalommal tartottak lovas zarándoklatot Chemez Farkas vezetésével a Lovas Betyár Közösség tagjai, akik Bécsben zászlót szenteltek, majd hazatérve részt vettek a Világ Győzelmes Királynőjének ünnepén május elsején. A jeles alkalomra készített zászlót Wittner Mária, a zarándokút fővédnöke adományozta a lovasoknak, akik személyesen vitték el azt az osztrák fővárosba. 

„A bécsi Szent Anna templomban kihozták Szent Anna kézereklyéjét, és a zászló mind a négy sarkát az ereklyéhez érintették, közben mi ősi magyar Mária énekeket énekeltünk, csodálatos volt” – mesélte az egykori forradalmár. 

„A zarándokok ezután  találkoztak a délvidéki – jelenleg Bécsben élő – Pusztay Csabával, aki megszervezte, hogy a bécsi Fatimai Szűzanya csoport, amely a Szűzanya szobrát körbeviszi a világban, eljöjjön Budapestre május elsején, és meglátogassa a Szent Koronát. Sikerült is megszerveznünk a látogatást az Országházban” – tudtuk meg Wittner Máriától, aki azt is elmondta, hatalmas élmény volt, amikor a Fatimai Szűzanya szobra belépett a Parlamentbe, a látogatók odasereglettek, sokan letérdeltek és hangosan imádkoztak. Volt, aki könnyezett. 



A Szűzanya mintegy tizenöt percet töltött a Szent Korona előtt. 

„Óriási dolog, hogy a kommunizmus évtizedei és a liberális korszak után ez megtörténhetett. Visszavettük május elsejét a Szűzanyának – hiszen miről szólt ez a nap korábban? A munka ünnepe, a legnagyobb szabadkőműves ünnep, langyos sör és virsli. Most viszont egyre többen látják benne a szakrális ünnepet, a Világ Győzelmes Királynőjének napját, és mennek ünnepelni a Szent Anna-rétre” – számolt be Wittner Mária.

Ide érkeztek útjuk végén a lovas zarándokok is. 

„Öten vágtunk neki idén, április 22-én Bécsből indult a zarándoklat a zászlószentelés után. A Duna mentén haladtunk, betértünk az utunkba eső templomokba, részt vettünk egy búzaszentelésen, és amerre jártunk, körbehordoztuk a zászlót. Végül terv szerint, május elsejére fel is értünk a Szent Anna rétre” – mondta Dr. Bencze István, a zarándoklat résztvevője.  

Az ünnepi mise helyszíne nem véletlenül lett a Normafa közelében elterülő Szent Anna-rét: ezen a helyen ugyanis egy kápolnának kellene állnia. A II. világháború előtt egy Felvidéken született látnoktól, Natália nővértől jelenések útján Jézus Krisztus és a Szűzanya egy Magyarországról kiinduló engesztelő mozgalom megindítását kérték, amely kiterjed az egész világra és békét hoz az emberiségnek. Ennek az engesztelő mozgalomnak lett volna a fizikai megvalósulása a Szent Anna-réten álló kápolna, amelynek helyét is pontosan megjelölte a nővér – tudtuk meg Dr. Tóth Judittól, aki részt vett a bécsi zászlószentelés megszervezésében. 



Hozzátette, hogy Bécsben van egy kis társaság, akiknek szívügye a kápolna felépítése, emellett figyelemmel kísérik azt is, mi zajlik hazánkban. A bécsi zászlószentelésen nyilvánvalóvá vált, hogy az osztrákok – nemcsak a bécsiek, de a tiroliak és a stájerek is – drukkolnak nekünk. Orbán Viktort megéljenezték. Ez a bécsi imakör németül imádkozik a Szent Anna-réti templom felépüléséért, támogatja a magyar ügyet. Megtapasztalhatták, milyen elképesztő renoméja van Magyarországnak a körükben, szinte innen várják a megváltást, ezért örömmel fogadták a Fidesz újabb kétharmados győzelmét. 

„Rombolni nagyon gyorsan lehet, de építeni, a mocsár aljáról kihozni az országot nem nyolc év feladata” – utalt Wittner Mária a miniszterelnök beiktatási beszédére. Hozzátette, nem véletlenül van ekkora respektje van Orbán Viktornak és Magyarországnak Nyugaton. 

„A migráció miatt Európa egy része már elveszett, Franciaország biztosan, Németország efelé halad, Svédország is. Viszont a világ minden tájáról jönnek majd hozzánk olyan emberek, akik betartják a törvényeinket és tiszteletben tartják a kereszténységet, és mi be fogjuk fogadni őket. Hiába hangzik el mégoly gyakran a vád, hogy mi, magyarok befogadásra képtelen, önző nemzet vagyunk, Magyarország mindig, már Szent István óta befogadó nemzet volt, ezt bizonyítják a városaink, falvaink. A gyarmatosítás a nyugat haszna volt, ők tettek akkor életeket tönkre, most pedig ránk testálnák a bevándorlókat, akik fenekestől felforgatnák az életünket, lerombolnánk a vallásunkat, hitünket” – mondta honlapunknak Wittner Mária. 

„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre” – utalt Pio atya híres jóslatára Mikus Márton, a rendezvény koordinátora, aki azt is elmondta, hogy van egy új kezdeményezésük, a Szövetség a Fiatal Nemzet Emelkedéséért. A FINESZ a keresztény fiatalokat fogja támogatni, de nemcsak határainkon belül, hanem a visegrádi országokban is.