A gyönyörű műemlék jellegű házat a postás dolgozók nyugdíjalapjából vásárolta a nem könnyű helyzetben lévő Magyar Királyi Posta 1930-ban. A ház több rendszert és kormányváltást élt át, a fenntartása azonban soha eddig veszélybe nem került. A jelenlegi postavezetés azonban a maradék támogatást is megvonta.

A Művelődési Alapítvány fenntartó vállalatai pár éve (2002, illetve 2005), az azóta külföldi kézbe került Matáv (jelenleg Magyar Telekom Nyrt.) és az Antenna Hungária tették fel nyakába a kötelet a részarányos támogatásuk megvonásával. Ezek után, kb. másfél hete a sámlit a „Magyar„ (Állami) Posta Zrt. rúgta ki.

Ennek a három cégnek a hivatalos, bevallott jövedelmüknek az egy (1) ezrelékét jelenti a szükséges 60 millió forint (ami a működéshez lenne szükséges pályázatokhoz, bérezésekhez), ami mellé nagyjából 200 millió forintot termelt ki a Művelődési Ház önerőből, a Postásoknak járó állandó kedvezmények mellett. Adóssága a háznak nem volt és jelenleg sincsen.

Ez a bűn, amit soha nem fognak tudni kitörölni életükből a döntéshozók, mivel örökké tartó kárt okoznak azoknak az embereknek, művészeknek, kultúra iránt érdeklődőknek, akik ide jártak az elmúlt közel 8 évtized alatt. Itt működött többek között egy több, mint 100 éves zeneiskola jazz és klasszikus képzéssel (Erkel Ferenc Zeneiskola), hazánkban elsőként jazz-oktatással, képzőművész-kör, hangtechnikus képzés, több, mint 80.000 kötetes központi könyvtár, táncoktatás, fotóiskola, étterem, kultikus jazz és underground zenészeket segítő klub…

A 2008 júliusi kuratórium döntése alapján a Házban dolgozók munkaköre 2008 augusztus végén megszűnik (van, aki közel 30 éve dolgozott itt), és a gazdasági osztály marad egyedül még pár hónapig a felszámolás lefolytatására…

Hiába gyűjtöttek aláírást, fordultak a nyilvánossághoz, kerestek támogatókat, szerveztek egy kétnapos támogatói fesztivált, semmi nem volt elég, a legkisebb fennakadás vagy kétségek nélkül vonta meg a végső támogatást a Magyar (Állami) Posta Zrt.