Hirdetés

Nagy örömmel olvastam a Magyar Demokrata idei 11. számában az Ismeri ön Kínát? című írást Bakos Zoltán tollából. Minden mondatával egyetértek, mivel néhány évvel ezelőtt családommal bejártuk egy részét ennek a fantasztikus iramban fejlődő és szépülő országnak.

Városaik, falvaik szembeötlően tiszták, rendezettek, virágosak. Az emberek kedvesek, és szinte mindenki szelfizni akart velünk (lehet, hogy azért is, mert kitűnök közülük magasságommal és súlyommal). Az üzletek, áruházak választéka hihetetlenül gazdag.

Ami viszont egyből feltűnt, hogy Európa és az USA összes világmárkája jelen van Kínában. Ez pedig azért érdekes, mert a politikai elitnek nevezett szarjankók meg állandóan bojkottot hirdetnek az ázsiai ország ellen… Sanghajtól Pekingig az 1380 km táv alatt végig láttuk a gondozott földeket és az óriási építkezéseket a majd 350 km/órás sebességgel száguldó vonat ablakából.

Gratulálok az íráshoz, és csak megerősítem, hogy elsősorban a demens vénember, az amerikai báb, ahogy Pu­tyin nevezte, és néhány európai vezető azért kritizálja Kínát, mert féltékenyek a sikereikre, és nehezen viselik el, hogy a világ vezető hatalma lett (az volt 4000 évvel ezelőtt is).

Korábban írtuk