Hirdetés

Ahogy az várható volt, visszaköszönt a Demszky-korszak az összes mocskával, korrupciójával együtt. A Demszky- és a Karácsony-féle időszak között volt egy felüdülés: Tarlós István főpolgármesterként csapatával együtt gigászi munkát végzett, sokunk örömére felújította a fővárosunkat. Köszönet és hála érte, igazi, felelős gondolkodású, hatalmas munkabírású és műszaki szakértelmű, komoly főpolgármestert ismertünk meg személyében. Az eredmények magukért beszélnek.

Talány, máig érthetetlen, hogy miként nyerhette meg a választást a jelenlegi főpolgármester, mert semmi sem indokolta a váltást, és most az egész ország azzal szembesülhet, miként cserélte föl a főváros népe a kiválóságokat az alávalósággal. Karácsony ugyanis mást sem tud, mint látványosan betartani a jobboldalnak és választóinak – arcáról leolvadhatatlan cinikus mosollyal. Merthogy kiváló helyzetbe került, amit persze Tarlósnak köszönhetett. Valóban kár, hogy nem közvetlenül Demszkytől vette át a város vezetését, hiszen akkor gyorsabban derültek volna ki igazi kvalitásai, ha egyáltalán vannak olyanok a túlzófokra fejlesztett, indokolatlan ambícióin kívül. Hogyan adhatták az emberek a voksukat egy ilyen szélkakasra, aki visszahozott minden bukott és alkalmatlan balliberális politikust a főváros élére, mindezt pimasz erőfitogtatás közepette… Persze komoly bel- és külföldi liberális támogatást tudhat maga mögött.

A média a főpolgármester panaszkodásától hangos, a kormány pedig nem győz egyre több forrást biztosítani a jobboldali vezetésű, ám indokolatlanul hátrébb sorolt kerületeknek azokra a beruházásokra, amelyek fedezete Tarlós István idejében még megvolt. Ez pedig a főpolgármestert látszik igazolni, hiszen ő megkapja, amit követel, ám végtelenül igazságtalan is, mert a fővárosnak nem járó, ám mégis oda juttatott pluszpénz valahonnan bizonyára hiányzik. Mert „egyes” kerületekben a pénz egyre inkább „fogyóeszköznek” bizonyul.

Korábban írtuk