Hirdetés

Az a hír terjeng, hogy Magyarországon rendkívül nagy a Covid-halálozás aránya. A statisztikákról annyit: minden megbízó a maga igazának népszerűségét akarja bizonyítani.

Ha mégis van némi igazság a fentebbi statisztikában, annak több oka lehet. Tudomásul kell vennünk azt a szomorú tényt, hogy 1526 óta rengeteg csatát nyertünk, de minden háborúnkat elvesztettük. Végül is mindent túléltünk, tehát nyertünk, de a lelkünkben megmaradt a vesztett háborúk, megtorlások, kirablások emléke. Mindezt betetőzte Trianon, a szovjet megszállás és 56, ami az utolsó döfést adta az igazság győzelmébe vetett hitünknek. Ez az egészségünket is negatív módon befolyásolja.

Túlsúlyosak vagyunk. Úgy látszik, az eszem-iszomban (is) keresünk menedéket a sok nélkülözés és szenvedés után. Az urbanizáció nagyrészt megfosztotta a népet a mozgástól és levegőzéstől. Miután nem vagyunk napon, krónikus D-vitamin-hiányban szenvedünk. Ez pedig súlyos következményekkel jár. A szervezetünk ellenálló ereje a béka feneke alá esik. Jöhet az influenzavírus, no meg a Covid–19-es is. Itt van az eb elhantolva.

A kormány óriási erőfeszítéseket tesz a járvány leküzdésére. A védőoltásokat, nagyrészt az EU ellenére, mindenhonnan és mindenáron igyekszik megszerezni. Ezen a téren jó a helyezésünk, de… Több ország használja – a nemzetközi gyógyszermaffia tiltása ellenére – az ivermectin nevű gyógyszert, ami megelőzésre vitathatatlanul hatásos, sőt a fertőzés első részében határozottan gyógyít is. Engedélyezni lehetne…

Az eddigi, vitathatatlan eredményt meg lehetne sokszorozni a nagyon olcsó D-vitamin ingyenes és tömeges rendelkezésre bocsátásával. Főként az idősebb, más betegségekkel is küszködő embereket kellene rábeszélni ennek használatára. A D3-vitamin fontosságát már a járvány elején bizonyították a spanyol orvosok, s azóta is nagyon sokan mások. Sokan fontosnak tartják a nagyobb adag C-vitamint is. Ez sem túl drága. Mindez sokkal olcsóbb lenne, mint a kórházi ápolás.

Korábban írtuk