Hirdetés

Nekünk, magyaroknak különös szerencsénk van, hogy Gyurcsány Ferenc kitartó közreműködésével meg tudjuk különböztetni a búzát a konkolytól. A tehetetlenség és a korlátoltság vonzza a tehetetlen embereket. Ugyanez látható az EU liberális tagozatában is. Ettől akad el a sárban a haladás kereke. És tettek tekintetében az általuk kiszabott büntetéseket ők pozitív „előrehaladásnak” érzik.

(Remélem, rajtam kívül más is derül Karácsony Gergely gyermekded arckifejezése láttán, amikor utasítják, hogy mit tegyen. Hihetetlen, hogy egy felnőtt ember ennyire hasonlítson egy iskolakerülő diákra.)

Egyébként egy agresszor számára az az előnyös, ha ő okosabb, mint az irányított vezető, legyen az polgármester vagy elnök. De kapkodnak, mivel láthatjuk, hogy már csak rövid idő van egy-egy érzékenyítőprogramra, janicsárnevelésre, vakcinaengedélyezésre, vezércikk-megrendelésre, energiahiánnyal való ijesztgetésre, és ez mind-mind arra szolgál, hogy a kígyót elbűvöljék, az emberek természetes reagálását elkábítsák. Helyette büntetlenül költhetik a pénzt, hitelkártyával vásárolhatnak, amennyi jólesik, eldobálhatják szemétként a fölösleges és rossz minőségű tárgyaikat.

Igen, takarékoskodni kellene a felelőtlenség helyett, de a globális tőke kitalálta a fogyasztói társadalmat, és ha most hirtelen az ellenkezőjét ajánlják, biztosak lehetünk benne, hogy pusztán ijesztgetésnek szánják annak érdekében, hogy a kígyóbűvölés idejét meghosszabbítsák.

Mára kiderült, hogy az az ideológia, amely pazarlásra ösztökélte az embereket, ötven év alatt kifulladt, és a haladás visszatartó koloncává torzult. Gyorsan meg kellene szabadulni tőle.

Korábban írtuk