Hirdetés

Az EU mostanijai szerint a minősített többséghez csak a tagállamok 55 százaléka kell, amely által az EU teljes népességének legalább 65 százalékát képviselik. Hmm.

Én úgy tudom, hogy emberek, egyének tudnak szavazni és a saját országuk/államuk ügyében. Mindez meg azért alakult ki, mert korábban az adott ország/állam embereinek szava nem számított, helyettük – és róluk – mások, de szintén az adott ország/állam tagja döntött.

No most, egy ország/állam állampolgárai (ez most nem jogi eset) kizárólag a saját országuk/államuk ügyében szavaznak, ők nem egy másik ország/állam ügyében szavaznak, döntenek. Az általuk megválasztott államirányító viszont, ha úgy gondolja, hogy ezáltal már más ország/állam ügyeibe is beleszólhat, sőt azt irányíthatja is, akkor az csak az ő ambíciója lehet – felhatalmazást nem kapott rá.

Szintén úgy tudom, hogy az EU nem egy ország/állam, egy nagy határral körbefogva, így nincs népessége. Vagyis csak matematikailag van, ha összeadjuk a tagállamok népességének számait. Tehát nincs semmilyen valós százaléka, sőt 65 százaléka sem – legfeljebb elméleti. Így nemcsak felesleges, de kár is matematikázni. Gondolkodni kéne, de helyette van a „megerősített minősített többség”. Megint és még mindig a matematika – ezért minősíthetetlen az a többség.

Korábban írtuk