Hirdetés

A mai nyugatot vezető hatvannyolcas korosztálynak azt mondták annak idején, hogy nincs Isten, érezd jól magad, ne tisztelj másokat, tiéd a világ, tégy virágkoszorút a hajadba, élj szabadon és felelőtlenül.

Mindez igazán vonzó program – egy tinédzsernek! Ám ezek a most 60-80 évesek egész életüket így élték le. Hát most hamarosan lelépnek a színről, és átveszik az irányítást a fiatalabbak, az elbutított, drogozó társadalom helyett újra a természetes fejlődés térhet vissza a kontraszelektáltak helyébe. Akik pedig haszonélvezői voltak a ’68-as tömegbutító ideológiáknak, most háborúznak, letagadják hazugságaikat, és próbálják kínjukban a bevált társadalmi szokásokat megváltoztatni. De a mai generáció ezt már avíttnak, sőt nevetségesnek tartja.

Ennek a rombolásnak – mint minden más természeti katasztrófának – is megvan a maga haszna: a generációkat célba vevő kábítás csak egy rövid ideig hatott, de nyomában a társadalom megtanult gyorsan reagálni a rossz szándékra, ahogy ez élesen látszik a közép-európaiak és a nyugatiak reakciója közötti különbségből is. Az elnyomásról több tapasztalatot szerző Közép-Európa évekkel korábban felismerte az új hódítók sanda szándékát, mint azok a nyugat-európai népek, amelyek századok óta a gyarmatosításban jártasak, és eddig nem élték át soha, hogy milyen gyarmatosítottnak lenni. A szenilis állami vezetők ideje lejárt: hiába kapálóznak, csak egyre jobban beletekerednek hibás ideológiájuk pókhálójába.

Érdekes olyan korban élni, amikor ekkora változások mennek végbe.

Korábban írtuk