Hirdetés

Mára odáig fejlődött az EU táskahordozóinak demokráciaérzéke, hogy mindenféle közös döntés nélkül zárnának ki minket tanácskozói, döntéshozói jogunkból. Régi lendülete ez a nyugati progresszívoknak: ha nem lehet törvényes úton, hát majd másképp.

Amibe sok minden belefér, az uniós nagygonoszok még tartják magukat: eztán se pénzt, se beleszólási jogot Magyarországnak! És a havi hat-tíz millió – vagy tán még több – forintnak megfelelő jövedelmet húzók úgy döntenének kb. 500 millió ember nevében, hogy vállalni fogjuk az oroszok megbüntetésével felcímkézett, de valójában Európára zúduló nyomort.

Majdannál „rájöttek”: itt az ideje felszámolni Oroszország és Európa önállóságát. Kerül nekik (nekünk), amibe kerül. A háború aztán tótágast állította a világot. Közben az teljesen elsikkad, hogy például Törökország úgy jár át évtizedek óta a környező országokba fegyverrel szétcsapni, mint jó szomszédok teázni. És nincsenek szankciók, retorziók.

És ha ennyi nem elég, emlékezzünk vissza Falkland esetére, amikor a „gonosz” argentinok vélték helytelenül, hogy nekik kell intézni a partjukhoz kötött sziget sorsát. Ezer kilométerekről odasiető brit hajóhad lőtte szét az argentin vélekedést, s a művelt világ megtapsolta azokat, akik évszázadokon át térdig népek beleiben gázolva alakították a maguk demokráciafelfogását. És most hozzánk hajolnak le tanítgatni – minket.

Korábban írtuk