Hirdetés

Megpróbáltam, de nem tudom magamba fojtani a napok óta egyre csak halmozódó mérgemet az Orbán Viktor tusványosi beszédével kapcsolatos méltatlan megjegyzések, sajtóhírek és történések miatt. Mutassanak nekem még egy európai politikust, aki órákon keresztül képes nagy formátumú, a világpolitikát átfogó, jövőbe mutató, mindenféle sallang és közhelyek nélküli előadást tartani kötetlenül és szabadon! Együtt gondolkodva a hallgatósággal, érthetően elmagyarázva a világ aktuális történéseit, beágyazva őket a magyar mindennapokba, miközben a feje fölött ott köröznek a dögkeselyűk, hogy paranoid gyűlöletükben azonnal lecsaphassanak egy-egy félremagyarázható szóra.

És lám-lám, most is találtak egy hárombetűs szavacskát, amire felhördülhetett a demagóg baloldali sajtó, a pöttöm intelligenciájú ellenzék, és egy-egy patkány is kicincogott a fedezékből. Sajnálatra méltóak azok az egysíkú, csekély tudású és ezért mélyebb gondolkodásra képtelen embertársaink, mint a Bild Zeitung holokausztot vizionáló tollforgatója, akinek A Pál utcai fiúk „einstand”-ját el kell magyarázni, vagy akiknek az elmúlt napok történései alapján önkéntelenül is nem Az egri csillagok áruló Hegedűse jut az eszébe.

Nem sorolom fel az általam olvasott nyugati sajtótermékek „könyörgöm, akasszuk fel” cikkeit, a percemberkék rágalmait, de az osztrák bundeskancellár is beiratkozhatna a híres Elmayer-iskolába jó modort tanulni! Meghívja a magyar miniszterelnököt, mert sürgősen támogatásra van szüksége a migránsok feltartóztatásához, de azért mellékesen, beállva a sorba, odaszúr egy kioktató rasszizmusellenes megjegyzést a sajtótájékoztatón. Aztán a vendégét faképnél hagyva elégedetten kisiet a teremből! Hát így állunk!

Korábban írtuk