Hirdetés

A Herta BSC „helyre tett” volt edzőjével és a több száz vagy több ezer névtelen „helyre tett” másként (nem politikailag korrekt módon) gondolkodó sorsával kapcsolatban szögezzük le: nem csak Hitler, Goebbels, Göring, Eichmann, Mengele vagy Veesenmayer volt náci (nemzetiszocialista) és német.

Ők és még sokan mások 1920 és 1945 között nem tűrték mások véleményét. 1945-ben közülük többen öngyilkosok lettek, amikor látták, hogy nincs tovább. Sokakat meg kivégeztek közülük.

A másik vonalon német (kommunista, ill. baloldali) volt Marx, Engels, Liebknecht, Rosa Luxemburg, Marcuse, Jürgen Habermas, a Frankfurti Iskola, Honecker, Dutschke, Cohn-Bendit, Andreas Baader, Ulrike Meinhof. És ma is az – a volt – keletnémet KISZ- (FDJ-) vezető Angela Merkel vagy a Herta BSC vezére, Carsten Schmidt.

Ezek a „jóemberek” sem tűrtek-tűrnek el más véleményt a magukén kívül. Részint kivégezték őket (Liebknechtet is, akinek Marx és Engels voltak a „keresztszülői”. Nem vicc, tényleg!), részint öngyilkosok lettek a börtönben (Andreas Baader és Ulrike Meinhof – a Rote Armee Fraktion terrorszervezet tagjaiként), és volt, akit a rendőrség lőtt le (állítólag) Nyugat-Berlinben: Rudi Dutschkét. A többi mind ágyban, „párnák közt” végezte – börtön és egyebek helyett! (Illetőleg még él – a szerk.) Követőik-tisztelőik szép számmal vannak manapság is.

Így nem német csoda, inkább történelmi örökség náluk a vélemény „szabad” elnyomása! És nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy a náci vagy kommunista rémuralmakat Nyugaton „találták ki” – és hozták a nyakunkra a „nagy francia forradalom” és a jakobinusok örökösei. Ezek a maiak „működtetik” az Európai Uniót, testesítik meg az „európai értékeket”, amiket naponta, sőt óránként kérnek rajtunk számon. Tanulhatunk Petry Zsolt és a Hertha BSC intő példájából.

Korábban írtuk