Hirdetés

Felvetődik a kérdés, nem túlzottan triviálisak-e az EU-kifogások a magyar demokráciát és sajtószabadságot illetően? Az EU liberális csőlátóinak meg kellene törölniük a szemüvegüket, mert valami homály miatt nem látják a nyilvánvalót. Olyannyira nem, hogy kezd a dolog hasonlítani a Pomádé király új ruhája című mesére: előbb-utóbb ki fog törni a népi bruhaha. Már itt-ott hallani az elfojtott nevetést.

A liberálisok több évtizede fáradoznak azon, hogy meggyőzzék az elkényelmesedett állampolgárokat: minden rosszért az állam a felelős, tehát meg kell gyengíteni a hatalmat. Ahol ezt elhitték, például Svédországban, Hollandiában, Németországban, ott egyre több hatalom kerül a megtévesztettek kezébe. Az állam szerepe a társadalom tisztán tartása és állampolgárai személyes szabadságának garantálása. Hasonlít a fogmosásra, amit mindenki azért csinál, hogy egészséges maradjon, és nem azért, mert erre kényszerítené bárki is.

Aki azt sugallja, esetleg kimondottan állítja, hogy a tisztán tartás egyenlő az önkényuralommal, az jobban teszi, ha nem ártja magát a közügyekbe.

Korábban írtuk