Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

A politikus a dél-baranyai városban „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén – tette hozzá.

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP „dominánsan liberális”, bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte.

Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás. 2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet – utalt a migrációs válság akkori eseményeire.

Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik – figyelmeztetett a politikus, aki kiemelte: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges.

A kontinens egyre több országában erősödtek meg a bevándorlás megállítását célul kitűző politikai pártok, amelyek mára már „jelentős, komoly erőt képviselnek” – mondta Szájer József.

Emlékeztetett: az Orbán Viktor miniszterelnök által hirdetett hétpontos program egyik legfontosabb eleme az ország szuverenitásának megőrzése. A programot eddig 1,5 millió ember támogatta aláírásával – hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy Csaba az eseményen arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan nap, amikor tízezer migráns érkezett Baranyába. Hat baranyai város – Harkány, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár és Sásd – teljes lakosságát lehetett volna lecserélni azokra az illegális bevándorlókra, akik egy hónap alatt bejöttek a megyébe – érzékeltette a fideszes politikus.