A mezőgazdaság szempontjából 2016 a rekordok éve volt, ugyanis a magyar agrárium a foglalkoztatásban, a termelésben és az exportban is kifejezetten jól teljesített – mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fazekas Sándor hozzátette: a mezőgazdasági termelés egy év alatt 18 százalékkal nőtt és az ágazatban tavaly 16 500 új munkahely jött létre.
    
Idén Európa legnagyobb mezőgazdasági kiállításán, a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény partnerországa, díszvendége. Az eseményen a teljes magyar élelmiszerskálát megjelenítik – közölte a tárcavezető. 
    
Fazekas Sándor elmondta, hogy a Magyarországról Németországba irányuló mezőgazdasági export értéke tavaly elérte az 1,3 milliárd eurót.
    
A földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszámolt, hogy tavaly az 5 és 500 hektár közötti egyéni gazdaságok száma 72 600 volt, ami 5 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet. Ez azt mutatja, hogy folyamatosan nő a családi és az egyéni gazdaságok száma – vélte a miniszter.

(MTI)