Soltész arról beszélt, hogy a fogyatékosok érdekvédelmi szervezetei a törvény szerint nekik járó kifizetéseket máig nem kapták meg, miközben a Jobbik pártalapítványa 25 millió forintos állami támogatásban részesült.

„Nem elég, hogy a támogatási szintet a tavalyi szinten hagyták, és nem emelték meg az infláció mértékében, de eltelt most már közel négy hónap, és egy fillért sem fizettek ki azoknak a szervezeteknek, akik jogosan kérik ezt a támogatást” – hangsúlyozta a politikus.

Elmondása szerint hiába vár a pénzére az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége.

„Egy fillért nem fizettek még, egy fillérre nem méltatta őket a kormány, sőt (…) még szerződéskötésre sem voltak hajlandóak” – jegyezte meg.

Hozzátette: az állami juttatások hiányában az érintett szervezetek nemcsak munkájukat nem tudják elvégezni, hanem – főként a fogyatékosokat érintő -elbocsátásokra is kényszerülnek.

Soltész ugyanakkor megdöbbentőnek nevezte, hogy egyik utolsó ténykedéseként a Gyurcsány-kormány 25 millió forint azonnali támogatást szavazott meg a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért nevű alapítványnak.

Soltész Miklós szerint a szocialisták ezzel bebizonyították, hogy ők pénzelik a Jobbikot, és a szélsőséges párt fennmaradása az ő hatalmi érdekeiket szolgálja.

A kormány gondolja át a lépéseit, gondolja át, hogy mit tesz, és az Országgyűlés tavalyi döntésének megfelelően fizesse ki a fogyatékkal élőknek járó juttatásokat, és ne a szélsőségeseket támogassa – fejtette ki Soltész Miklós.

(fidesz.hu)